Η VW, έχει συγκροτήσει μία ομάδα με στόχο την κατασκευή νοσοκομειακών ανεμιστήρων και άλλου σωστικού εξοπλισμού, ανάλογο αίτημα έλαβε και η Daimler. Παρόμοια βοήθεια θα δώσουν η Ferrari, η Fiat και η General Motors. Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να εξετάσουν την περίπτωση της παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού, όπως μάσκες ή αναπνευστήρες, για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ήδη, η VW, από την προηγούμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου, έχει συγκροτήσει μία ομάδα που έχει στόχο την κατασκευή νοσοκομειακών ανεμιστήρων και άλλου σωστικού εξοπλισμού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να αναπτύσσει παραγωγική ικανότητα για προστατευτικές μάσκες στην Κίνα. Παράλληλα, θα παραχωρήσει στις γερμανικές Αρχές συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας, μάσκες, απολυμαντικά και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Ανάλογο αίτημα έλαβε και η Daimler και θα μελετήσει τις επόμενες ημέρες την πιθανότητα κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού. Το σίγουρο είναι ότι τόσο η VW όσο και η Daimler συμφώνησαν να δωρίσουν πάνω από 300.000 προστατευτικές μάσκες από τους υπάρχοντες πόρους τους σε οργανώσεις υγείας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κοινοπραξία μηχανικών από τη McLaren και τη Nissan έχει αναπτύξει έναν πρωτότυπο ανεμιστήρα έκτακτης ανάγκης, ο οποίος θα μπορούσε να εγκριθεί για χρήση στα νοσοκομεία. Παρόμοια βοήθεια θα δώσουν η Ferrari, η Fiat και η General Motors.

 

 

 

 

 

Share This