Ίχνη του νέου κορονοϊού εντοπίστηκαν σε επιφάνειες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess 17 μέρες αφού οι επιβάτες είχαν ήδη αποχωρήσει. Ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες για έως και 17 ημέρες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ. Ίχνη του νέου κορονοϊού εντοπίστηκαν σε επιφάνειες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess 17 μέρες αφού οι επιβάτες είχαν ήδη αποχωρήσει.

Η έρευνα διεξήχθη σε δωμάτια μολυσμένων επιβατών του κρουαζιερόπλοιου, τόσο εκείνων που είχαν εμφανίσει συμπτώματα όσο και ασυμπτωματικών, σύμφωνα με την αναφορά των Κέντρων Ελέγχου Νόσων και Πρόληψης Θνησιμότητας. Η μελέτη εξέτασε τις προσπάθειες της ιαπωνικής και της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον περιορισμό της COVID-19 εστίες στα κρουαζιερόπλοια Diamond Princess στην Ιαπωνία και Grand Princess στην Καλιφόρνια. Οι επιβάτες και το πλήρωμα και στα δύο πλοία τέθηκαν σε καραντίνα καθώς προηγούμενοι επιβάτες των πλοίων αν και ασυμπτωματικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ο ιός «εντοπίστηκε σε μια ποικιλία επιφανειών σε καμπίνες τόσο συμπτωματικών όσο και ασυμπτωματικών μολυσμένων επιβατών έως και 17 ημέρες μετά την εκκένωση των καμπινών του Diamond Princess, αλλά πριν από τη διεξαγωγή διαδικασιών απολύμανσης», παρατηρούν οι ερευνητές, προσθέτοντας ότι το εύρημα δεν σημαίνει απαραίτητα τον ιός μπορεί να εξαπλωθεί από την επιφάνεια όπου βρέθηκε.

 

 

 

 

 

 

 

Share This