Την επέκταση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού αποφάσισε η Ελλάδα επεκτείνοντας την καραντίνα των ευρωπαϊκών  χωρών βάζοντας τέλος στις επιβατικές μεταφορές προς την Μεγάλη Βρετανία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται και από την Γαλλία, χώρα όπου τα θύματα προσεγγίζουν τα 900 και δεν αποκλείεται μέχρι τα τέλη του μήνα να κορυφωθούν με την γενική απαγόρευση των διεθνών πτήσεων. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ τήρησαν μέχρι σήμερα μια ήπια στάση στο θέμα των αεροπορικών μεταφορών μολονότι αποδεδειγμένα αποτελεί μία από τις κύριες πηγές μετάδοσης του ιού, θέτοντας εκτός δρομολογίων τις χώρες εκτός Σέγκεν.

Ειδικότερα, με την επιβολή πιο σκληρών μέτρων στις αερομεταφορές να αποτελεί μονόδρομο, η Aegean, ανακοίνωσε των περιορισμό των δρομολογίων εσωτερικού από την Πέμπτη 26 Μαρτίου και μέχρι 30 Απριλίου, όπου και αναστέλλονται όλες οι πτήσεις του δικτύου εξωτερικού από όλες τις βάσεις της εταιρείας. Θα εκτελείται μόνο μικρός αριθμός εβδομαδιαίων πτήσεων από Αθήνα και προς Βρυξέλλες, για λόγους όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, διατήρησης της συνδεσιμότητας της χώρας με το διοικητικό κέντρο της ΕΕ.

Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς την χώρα μας εξαιρούνται οι εμπορευματικές (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του), οι κρατικές (state), οι αναγκαστικές (emergency), οι υπερπτήσεις (overflights), οι ανεφοδιασμού και οι πτήσεις επαναπατρισμού.

 

Share This