“Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, καθώς διαχειριστήκαμε αυτήν τη διπλή κρίση με αποτελεσματικό και συλλογικό τρόπο… Για να διατηρήσουμε αυτό το πολιτικό κεφάλαιο εμπιστοσύνης θα πρέπει να συνεχίσουμε την έντιμη επικοινωνία με τους πολίτες, λέγοντας πάντα την αλήθεια και φροντίζοντας για τον επιμερισμό των βαρών, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου που έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, οι οποίοι ενημέρωσαν το υπουργικό συμβούλιο για:

-Τις προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
-Την προμήθεια υλικού ατομικής προστασίας.
-Τη διάθεση επιπλέον κλινών και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
-Την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας, τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της οικονομικής δραστηριότητας που έχουν ληφθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς και για τα αποτελέσματα του χθεσινού Ecofin.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ενημέρωσε για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, που συντελείται στη Δημόσια Διοίκηση προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εξ’ αποστάσεως εργασίας που επιβάλει η αντιμετώπιση του κορονοϊού, με ιδιαίτερη έμφαση στις εφαρμογές της forma.gov.gr, την λειτουργία του eGov (gov.gr) και του τηλεφωνικού αριθμού 13033.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε τον νομοθετικό προγραμματισμό των επόμενων εβδομάδων, ο οποίος περιλαμβάνει νομοσχέδια των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

“Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Δεν είναι μια ειδική εξαίρεση. Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας τα ευρωπαϊκά εργαλεία που έχουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξήρε τις προσπάθειες όλων για την προστασία της δημόσιας υγείας και σημείωσε ότι είναι κρίσιμο να κάνουμε ότι χρειάζεται για ταχεία “επανεκκίνηση της οικονομίας” αρχικά, αλλά και για να είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο Εθνικού Συστήματος Υγείας για να υποδεχθούμε ένα ενδεχόμενο “δεύτερο κύμα του κορονοϊού”.

 

Share This