Σε νέο κύκλο διεργασιών για την πώληση της συμμετοχής τους στην Forthnet έχουν εισέλθει πλέον οι πιστώτριες τράπεζες της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Έπειτα από την απόσυρση του ενδιαφέροντος της Alter Ego του ομίλου Μαρινάκη, η διαδικασία για την παραχώρηση της έκθεσης (exposures), συμπεριλαμβανομένων μετοχών, δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών, που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής στη Forthnet και τις θυγατρικές της, οι διαδικασίες παραμένουν ενεργές.

Στο προσκήνιο βρίσκεται η πρόταση της Duet Private Equity Limited, η οποία επισημοποιήθηκε αμέσως μετά την αποχώρηση της Alter Ego. Το ενδιαφέρον του βρετανικού επενδυτικού κεφαλαίου ήταν γνωστό στις πιστώτριες τράπεζες εδώ και καιρό, ωστόσο λόγω της αποκλειστικής περιόδου διαπραγματεύσεων που είχε ξεκινήσει με την εταιρεία του ομίλου Μαρινάκη, οι τράπεζες δεν εισήλθαν σε ουσιαστικές συζητήσεις με το Duet.

Η νέα πρόταση του Duet βρίσκεται υπό αξιολόγηση από τις πιστώτριες τράπεζες και, σύμφωνα με πληροφορίες, το βρετανικό fund όλες τις προηγούμενες ημέρες ανέμενε ενημέρωση σχετικά με το χρόνο έναρξης αποκλειστικών διαπραγματεύσεων από το σύμβουλο του διαγωνισμού.

H πρόταση του fund ανέρχεται στα 41 εκατ. ευρώ και τελεί υπό όρους οι οποίοι διευκρινίζονται στην επικοινωνία που έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες με το fund.

Παράλληλα, ενδιαφέρον για την απόκτηση της Forthnet, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, έχει εκδηλωθεί και από τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο United Group, συμφερόντων του επίσης βρετανικού επενδυτικού κεφαλαίου BC Partners.

Η United Group που αποκτήθηκε προ ενός έτους από την BC Partners, διαθέτει παρουσία στα Βαλκάνια και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της κροατικής Tele2 έναντι 220 εκατ. ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 απέκτησε την Vivacom στην Βουλγαρία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη οι συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών αναφορικά με τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν, τόσο για το χρόνο έναρξης των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, όσο και για το εάν θα προχωρήσει η συζήτηση για την απόκτηση των δανείων των υπόλοιπων τραπεζών από μία ή δύο εξ αυτών, ώστε να κινηθούν ταχύτερα οι διαδικασίες εξεύρεσης λύσης για την εξυγίανση και αναδιάρθρωσή της Forthnet.

 

Share This