Α. Γεωργιάδης: “Τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα δεν είναι τα τελευταία, χάρη στις αποφάσεις της ΕΕ έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ευελιξίας”

“Πρωτοφανείς προσπάθειες να βλάψουν και να πλήξουν τη χώρα τα fake news για την επιβολή νέων capital controls”, δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

“Η κρίση βαθιά, θα γίνει βαθύτερη”, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, συμπληρώνοντας: “Με τις πρωτοβουλίες που εξειδίκευσε έως τώρα η κυβέρνηση καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις και 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί (60% του συνόλου) καθώς και 550.000 αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες. Μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει στα 4,7 δισ. ή 2,5% του ΑΕΠ. Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι φέτος η οικονομία θα περάσει σε ύφεση και ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί. “Εχουμε χρέος όλοι να συμπεριφερόμαστε με ψυχραιμία και υπομονή ώστε να βγούμε από την κρίση με το λιγότερο κόστος”.

“Ισχυρό κίνητρο να πληρώσουν στην ώρα τους τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, όσοι δεν κάνουν χρήση της αναστολής πληρωμών που δικαιούνται όσοι επλήγησαν από την κρίση”, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θα πληρώσουν εμπρόθεσμα θα έχουν έκπτωση 25% στα ποσά οφειλής τους. Από την άλλη, για όσους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, η κυβέρνηση ανακοίνωσε παράταση πληρωμής υποχρεώσεων που φτάνει μέχρι τον Σεπτέμβριο.

 

Share This