Στην προσθήκη τουλάχιστον 100 Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας στον κατάλογο των επιχειρήσεων που θα μπορούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών μέτρων της κυβέρνησης θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ANT1 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Με την διεύρυνση του καταλόγου, ο αριθμός των μισθωτών που δυνητικά θα μπορούν να ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ, θα φτάσει ακόμη και τα 1,8 εκατομμύρια.

Όπως ανακοινώθηκε, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ αναμένεται να ανοίξει μέσα στην ημέρα.

Οι ψηφιακές υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών θα μπορούν να υποβάλλονται για μια εβδομάδα έως την επόμενη Τρίτη 31 Μαρτίου.

Ο Υπ. Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρξει παρέμβαση και για τις επιταγές, η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα, ενώ σημείωσε ότι θα συνεκτιμηθεί με την πάροδο του χρόνου και τα δεδομένα από τον όγκο των ηλεκτρονικών συναλλαγών αν θα υπάρξει τροποποίηση στο όριο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που απαιτούνται ανά φορολογούμενο, ώστε να μην τους επιβληθεί πρόστιμο.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον Γιάννη Βρούτση για τους μακροχρόνια άνεργους και την ενίσχυση τους.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τον μήνα Απρίλιο καθώς προέβλεψε ότι οι συνθήκες στην οικονομία για τον επόμενο μήνα θα είναι εξίσου άσχημες με τις τωρινές.

 

Share This