Στάση overweight κρατά η JP Morgan για τις τρεις από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες – Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, “κρατώντας” ουδέτερη την αξιολόγηση της Eurobank εν μέσω της του κορονοϊού. Όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις της στην έκθεση για τις τράπεζες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA), τα περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές διαμορφώνονται σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα και έως το… 304% κι όπως τονίζει η JP Morgan, αυτά είναι και τα υψηλότερα στην περιοχή.

Ειδικότερα, για την Alpha Bank η JP Morgan δίνει τιμή-στόχο τα 2,5 ευρώ και έτσι βλέπει περιθώριο ανόδου της τάξης του 296%. Για την Εθνική δίνει περιθώριο ανόδου 281% και τιμή-στόχο τα 3,8 ευρώ, για την Πειραιώς έχει τιμή-στόχο τα 4,2 ευρώ με περιθώρια ανόδου 304% και για την Eurobank δίνει τιμή-στόχο το 1 ευρώ με περιθώριο ανόδου 1,74%.

Την ίδια ώρα, ο εκτιμώμενος δείκτης τιμής προς λογιστική αξία των ελληνικών τραπεζών για το 2020 διαμορφώνεται στα επίπεδα του 0,1 για την Πειραιώς, στο 0,2 για Alpha και Εθνική και στο 0,3 για την Eurobank. O εκτιμώμενος δείκτης ROTE τοποθετείται στο 3,3% για την Alpha, στο 6% για την Eurobank, στο 2,6% για την Εθνική και στο 4% για την Πειραιώς.

 

Share This