Οι απολύσεις λογίζονται έγκυρες. Όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από 1ης Μαρτίου έως 18 Μαρτίου ανεξάρτητα από το αν γίνονται δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας, δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.Τωρα αν η επιδότηση της ανεργίας μου λήγει 31 Μαρτίου. Τι δικαιούστε;  Παράταση επιδότησης για 2 μήνες παίρνουν όλοι οι άνεργοι των οποίων το δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας έληξε ή λήγει από 01/01/2020 έως 31/03/2020. Θα επιδοτηθούν δηλαδή Απρίλιο και Μάιο και έτσι θα λάβουν και αυτοί 800 ευρώ επιπλέον ενίσχυση. Το ίδιο ισχύει και για τους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους και τους ελεύθερους επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενους που λαμβάνουν το βοήθημα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

  • Οι άνεργοι το δικαίωμα των οποίων έληξε από 1ης Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου θα λάβουν εφάπαξ στις αρχές Απριλίου ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ.
  • Οι άνεργοι το δικαίωμα των οποίων έληξε από 1ης Φεβρουαρίου έως 29 Φεβρουαρίου θα λάβουν το ποσό των 800 ευρώ εφάπαξ ή σε δύο δόσεις εντός του Απριλίου. Όσων το δικαίωμα έληξε αρχές Φεβρουαρίου και δεδομένου ότι θα έχουν παρέλθει 2 μήνες από τότε στις αρχές Απριλίου θα λάβουν ολόκληρο το 2μηνο. Όσων το δικαίωμα έληξε, για παράδειγμα, προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα λάβουν το ένα επίδομα αρχές Απρίλη (400 ευρώ) και το δεύτερο συμπληρώνεται το 2μηνο από τη λήξη του δικαιώματος τους, δηλαδή τέλη Απρίλη.
  • Αντίστοιχα οι άνεργοι το δικαίωμα των οποίων έληξε ή λήγει από 1ης Μαρτίου έως 31 Μαρτίου θα λάβουν το ποσό των 800 ευρώ σε δύο δόσεις, η πρώτη εντός του Απριλίου και η δεύτερη εντός του Μαΐου.
Share This