Το κόστος της πανδημίας του νέου κορονοϊού αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις στον παγκόσμιο χάρτη «μετρούν» οι FT, μέσω γραφημάτων. Παρακολουθώντας τις καμπύλες και τους δείκτες η Ελλάδα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το ανθρώπινο κόστος της επιδημίας του κορωνoϊού συνεχίζει να αυξάνεται, με περισσότερα από 472.000 κρούσματα παγκοσμίως. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 21.300. Η πανδημία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 180 χώρες έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής κρούσματα. Σήμερα, το επίκεντρο του κορωνοϊού βρίσκεται στην Ευρώπη, με τον μεγαλύτερο αριθμό στην Ιταλία. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ταχύτερα στην Ιταλία και την Ισπανία από ό, τι στην Κίνα. Σε πολλές χώρες μια ή ένας μικρός αριθμός περιφερειών έχει σηκώσει το βάρος.

Η Λομβαρδία έχει ξεπεράσει σε θύματα την Ουχάν ενώ στην Ισπανία η Μαδρίτη θα μπορούσε σύντομα να ξεπεράσει την Λομβαρδία. Και οι αμερικανικές πολιτείες παρουσιάζουν επίσης διαφορετική εικόνα. Η πρώτη εστία στις ΗΠΑ ήταν η Ουάσιγκτον όμως η καμπύλη θνησιμότητας στη Νέα Υόρκη είναι πλέον πολύ πιο απότομη.

 

 

Share This