«Οι ΗΠΑ μπορεί ήδη να βρίσκονται σε ύφεση αλλά η πρόοδος στις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός θα καθορίσουν πότε η οικονομική δραστηριότητα μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως», δήλωσε ο Πάουελ σε μια σπάνια συνέντευξή του.

«Δεν είμαστε ειδικοί στις πανδημίες… Τείνουμε να ακούμε τους ειδικούς. Ο δρ. Φάουτσι νομίζω ότι είπε πως ο ιός θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα, και αυτό μου φαίνεται σωστό», τόνισε ο Πάουελ, αναφερόμενος στον Άντονι Φάουτσι, τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ. «Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι να θέσουμε υπό έλεγχο την εξάπλωση του ιού και στη συνέχεια να αποκαταστήσουμε την οικονομική δραστηριότητα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Fed.

«Όσο πιο γρήγορα περάσουμε αυτή την περίοδο και θέσουμε υπό έλεγχο τον ιό, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να έρθει η ανάκαμψη… Γνωρίζουμε ότι η οικονομική δραστηριότητα θα μειωθεί πιθανόν σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο, αλλά νομίζω ότι πολλοί αναμένουν, και εγώ αναμένω, ότι η οικονομική δραστηριότητα θα επανεκκινήσει και θα κινηθεί και πάλι ανοδικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», εξήγησε ο Τζέρομ Πάουελ.

 

 

Share This