Τα δημογραφικά στοιχεία, η κοινωνική συμπεριφορά και λίγα τεστ είναι λίγοι από τους λόγους για τους οποίους η Ιταλία κι η Ισπανία έχουν αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από τον κορονοϊό παγκοσμίως, σύμφωνα με το CNBC.

Η Ιταλία μέχρι στιγμής έχει αναφέρει τον διπλάσιο αριθμό θυμάτων συγκριτικά με την Κίνα, όπου ο ιός εμφανίστηκε προς τα τέλη του 2019. Μέχρι σήμερα το πρωί στην Ιταλία έχουν σημειωθεί 8.215 θάνατοι, ενώ στην Κίνα 3.291, βάσει στοιχείων του Johns Hopkins University.

Την ίδια ώρα στην Ισπανία, τα ποσοστά θνησιμότητας από τον κορονοϊό έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα να μετρώνται 4.365 νεκροί – επίσης πολύ περισσότεροι απ’ ό,τι σε ολόκληρη την Κίνα.

“Όσο περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το τεστ, για παράδειγμα, τόσο καλύτερα θα μπορεί να αντιμετωπιστεί ο ιός”, σημειώνει ο Michael Tildesley, επιδημιολόγος στο Warwick University. Κατ’ επέκταση, σε χώρες όπου οι πολίτες έκαναν το τεστ έγκαιρα – όπως είναι η Κίνα – ο αριθμός όλων όσοι εν τέλει κατέληγαν δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, όπου οι πολίτες έκαναν το τεστ μόνο όταν εμφάνιζαν συμπτώματα.

 

Share This