Σχεδόν καθολική η αποδοχή των μέτρων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό – Το 72,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν περισσότερο από 3 μήνες. Πρωτοφανή σε καθολικότητα είναι η αποδοχή των κυβερνητικών χειρισμών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σύμφωνα με  δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέτρηση, το 95,7% συμφωνεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι εννέα στους δέκα συμφωνούν με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ το 93% δηλώνει ικανοποιημένο από την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της κατάστασης από τον κ. Τσιόδρα. Αξιοσημείωτη είναι η στήριξη της κοινωνίας για τα μέτρα που έχει λάβει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος για την καλύτερη λειτουργία του δημοσίου και την προστασία των υπαλλήλων του και των πολιτών καθώς το 75% θεωρεί  θετικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ιδιαίτερα  το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού, ενώ το 52,5% συμφωνεί με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ποσοστό 86,4% εκφράζει την ανησυχία του για την πανδημία, το 72,1% πιστεύει ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν περισσότερο από τρεις μήνες, ενώ ποσοστό κοντά στο 65% πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι πιο πειθαρχημένοι συγκριτικά με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Ωστόσο το 63,2% πιστεύει πως το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην περίπτωση που αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων.

 

 

 

 

 

 

Share This