Νέα έκτακτα μέτρα έλαβε η διοίκηση του ΟΑΕΔ για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ αποφάσισε τα εξής:

-Την παράταση όλων των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

– Την αναδρομική ισχύ της εγγραφής στο μητρώο ανέργων και των αιτήσεων τακτικής επιδότησης ανεργίας από την ημέρα που υποβάλλεται το ηλεκτρονικό αίτημα για ραντεβού.

Επιπλέον, υπενθυμίζονται τα παρακάτω μέτρα, που έχει λάβει η διοίκηση, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ταυτόχρονης εξασφάλισης της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των πολιτών και της άσκησης των δικαιωμάτων τους:

– Ανανεώνονται αυτόματα όλα τα δελτία ανεργίας που λήγουν έως και τις 5 Απριλίου 2020 και, συνεπώς, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους, κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

– Η εγγραφή νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet.

– Οι επιδοτούμενοι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας, μπορούν να δηλώνουν την παρουσία τους, στέλνοντας e-mail στο ΚΠΑ2 της περιοχής τους, καθώς δεν απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία τους.

– Ισχύει πλήρης παράταση κάθε είδους προθεσμιών των προγραμμάτων απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης  μέχρι νεωτέρας.

– Οι άνεργοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα ΚΠΑ2 εντός του εξαημέρου, μετά τη λύση της εργασιακής σχέσης τους, αρκεί να προσέλθουν έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020.

Share This