Ήρθε πάλι το Σαββατοκύριακο και πολλοί πολίτες θα θελήσουν να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια από αυτή που βρίσκονται. Ας μην ξεχνάμε ότι εξαιτίας του κορωνοϊού υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία επιτρέπεται μόνο υπό ειδικές συνθήκες και κατόπιν συγκεκριμένων διαδικασιών, συμπλήρωσης εντύπων, αποστολής sms, με ταυτόχρονη πάντα ύπαρξη της ταυτότητάς μας ή του διαβατηρίου μας.

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη-Φοροτεχνικός,Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Σε περίπτωση που πολίτες θελήσουν να πάνε σε κάποιο νησί, αυτό δεν επιτρέπεται για κανέναν λόγο, παρά μόνο εάν το νησί αυτό είναι η μόνιμη κατοικία τους. Και προκειμένου οποιοσδήποτε μετακινείται να μπορεί να βεβαιώσει στην αρχή ελέγχου την ορθότητα της μετακίνησης αυτής, ότι δηλαδή πηγαίνει στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του, η ΑΑΔΕ δημιούργησε ένα νέο link στο taxis.

Έτσι , στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, και τη διευκόλυνση των μόνιμων κατοίκων των νησιωτικών περιοχών παρέχεται ψηφιακά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, ώστε να μπορούν να μεταβαίνουν στον τόπο κατοικίας τους.

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να ακολουθήσουμε το παρακάτω link:

https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis

και κατόπιν πατάμε : ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

όλα τα παραπάνω ορίζονται στην ΚΥΑ :
Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙα/ΓΠ.οικ. 20009/2020 – ΦΕΚ 944/Β/20-3-2020

Επιβολή του μέτρου του εν μέρει προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίων και σκαφών καθώς και του απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων στην ελληνική Επικράτεια, προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού CGVID-19, για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 21.4.2020 και ώρα 06:00.

Share This