Μεγάλη ανάσα για την Ιταλία που ανέφερε σήμερα στις 30 Μαρτίου, τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε δύο εβδομάδες.
Τα λιγότερα κρούσματα κατέγραψε την Δευτέρα 30 Μαρτίου η Ιταλία συγκριτικά με τις τελευταίες 2 εβδομάδες, στις 4.050 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού και 812 νέους θανάτους.
Συνολικά στην Ιταλία τα κρούσματα του κορωνοιού ανέρχονται σε 101.739 περιπτώσεις και 11.591 νεκρούς, αλλά παρ’ όλα αυτά, όπως φαίνεται και στον πίνακα, είναι ο χαμηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων σε δύο εβδομάδες, γεγονός που δίνει μια μικρή δόση ελπίδας στην χώρα.
Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ένωση γιατρών, σε ολόκληρη την Ιταλία, 61 γιατροί που νόσησαν, έχουν πεθάνει.
Από αυτούς οι 40 εργάστηκαν στην Λομβαρδία, την ιταλική περιοχή που πλήττεται χειρότερα από τον κορωνοϊό.
Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στην Ιταλία εξακολουθεί να μειώνεται
Η Ιταλία καταγράφει συνεχή επιβράδυνση του ποσοστού των νέων επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωνοϊού ενώ σημειώνει και ρεκόρ ανθρώπων που θεραπεύονται καθώς εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα καραντίνας ή κοινωνικής απομόνωσης.
Ωστόσο, οι επιδημιολόγοι πιστεύουν ότι το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας είναι περίπου 5 έως 10 φορές μεγαλύτερο από τον επίσημο αριθμό, αλλά οι περιπτώσεις αυτές δεν υπολογίζονται επειδή η Ιταλία δοκιμάζει μόνο άτομα με σοβαρά συμπτώματα.
Από αυτούς που μολύνθηκαν, 14.620 έχουν χαρακτηριστεί θεραπευμένοι, συμπεριλαμβανομένου ενός ρεκόρ 1.590 ατόμων στις 29 Μαρτίου 2020.
Το ποσοστό όσων νόσησαν και θεραπεύτηκαν ανέρχεται στο 13% κινείται ακόμη κάτω του μέσω όρου στο 21% διεθνώς αλλά πολύ πάνω από τις ΗΠΑ που είναι μόλις 1%.
Να σημειωθεί ότι όταν ο αριθμός αυτών που νόσησαν φθάσει στο 50% αυτό σημαίνει την αρχή του τέλους για τον κορωνοιό, με όρους πανδημίας.
Share This