Η ισχυρή πορεία των τραπεζικών μετοχών, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 5%, οδήγησε υψηλότερα την ελληνική αγορά. Η πολύ καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών οδήγησε υψηλότερα το ελληνικό χρηματιστήριο, παρά το έστω και ήπια αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη, ενώ σαφώς στήριξη προσέφερε και το νέο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,43% στις 558,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 48 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,78%, στις 1.348,96 μονάδες, ενώ στο -0,20% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 751,88 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 5,03% στις 352,84 μονάδες.

Η αρχική πίεση τελικά δεν επικράτησε, καθώς όλα δείχνουν ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα πράξουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να στηρίξουν τον τραπεζικό κλάδο, ενώ προσφέρουν στις τράπεζες μεγαλύτερα περιθώρια χρόνου ούτως ώστε να αντιμετωπίζουν το δύσκολο ζήτημα των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs).

Σε ό,τι αφορά το γενικότερο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Εθνική σημείωσε άλμα 8,31%, με την ΕΧΑΕ να κλείνει στο +5,97% και τις Jumbo και Eurobank στο +4,96% και στο +4,79% αντίστοιχα. Άνω του 3% ήταν η άνοδος σε Alpha Bank, Motor Oil και Πειραιώς, και άνω του 2% σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ. Στο +1,36% έκλεισε η ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Φουρλής, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, η Βιοχάλκο, η οποία αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων της, λόγω κορονοϊού, υποχώρησε κατά 6,69%, με την Aegean να ολοκληρώνει με απώλειες 2,39%. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντη, ενώ μικρές απώλειες σημείωσαν οι Titan και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή η Λάμδα.

 

 

 

 

 

 

Share This