«Τις επόμενες μέρες πολλές ακόμα επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ προτίθενται να κάνουν νέες δωρεές», αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του.

Στα 23 εκατ. ευρώ φθάνουν, μέχρι στιγμής, τα κεφάλαια που έχουν συνεισφέρει οι βιομηχανίες μέλη του ΣΕΒ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα τονίζεται ότι θα συνεχίσουν να το πράττουν προκειμένου να στηρίξουν την κοινωνία σε μία τόσο δύσκολη στιγμή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Από τις πρώτες ημέρες της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, ο ΣΕΒ συνεργάζεται με την Πολιτεία, προτείνοντας μέτρα και ρυθμίσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων μελών του, καθώς και των εργαζομένων σε αυτές. Ταυτόχρονα, κάλεσε και καλεί όλα τα μέλη του να μετέχουν έμπρακτα στη στήριξη των δημόσιων υπηρεσιών που μάχονται στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμό και την καταπολέμηση εξάπλωσης του ιού.

Για τον ΣΕΒ και τα μέλη του ισχύει (παραφρασμένη) η περίφημη φράση του Προέδρου Κέννεντυ «δεν ρωτάμε μόνο τι μπορεί να κάνει η πατρίδα για εμάς, αλλά κι εμείς για την πατρίδα».

Μέχρι σήμερα, επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ έχουν συνεισφέρει κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτεία είτε σε χρήματα, είτε σε είδος (μεταξύ άλλων ειδικές κλίνες εντατικής θεραπείας, ηλεκτρονικό εξοπλισμό ΜΕΘ, αναπνευστήρες, μάσκες προστασίας και άλλο υγειονομικό & ιατρικό υλικό ή υποστηρικτικές υπηρεσίες) ποσό άνω των €23.000.000. Επιπλέον, τις επόμενες μέρες πολλές ακόμα επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ προτίθενται να κάνουν νέες δωρεές.

Η προσπάθεια του ΣΕΒ να βοηθήσει την Πολιτεία θα συνεχισθεί και όλες οι νέες προσφορές των επιχειρήσεων μελών του – όσων επιτρέψουν τη δημοσιοποίηση – θα ανακοινώνονται τακτικά».

 

 

 

 

Share This