Με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά κερδίζει σήμερα έδαφος, αποτιμώντας θετικά τη στροφή Τραμπ σε αυστηρά μέτρα για την επιδημία. Σε κλίμα αναζήτησης επενδυτικών ευκαιριών σε χαμηλές τιμές κινείται σήμερα η Wall Street, ειδικά σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες μετοχές του τεχνολογικού τομέα, με τους δείκτες να ενισχύονται περισσότερο από 2% και τον Nasdaq να υπεραποδίδει.

Λίγο πριν τις 21.00, ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones σημείωνε άνοδο σχεδόν 2%, στις 22.054 μονάδες, κρατώντας επαφή με το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 22.184 μονάδων, ο S&P 500 κέρδιζε 2,30% και ο Nasdaq σημείωνε τη μεγαλύτερη άνοδο, κατά 2,70%. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις τεχνολογικές μετοχές της λεγόμενης ομάδας FAANG ( Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google), καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι οι αποτιμήσεις τους είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Σημαντική ήταν η άνοδος των Micron, Qualcomm, Nvidia, AMD.

Η Wall Street φαίνεται να βλέπει μισογεμάτο το ποτήρι σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας στις ΗΠΑ, παρότι οι ειδικοί κάνουν λόγο για έως και 200.000 θανάτους από τον κορονοϊό, καθώς αποτιμάται θετικά η στροφή του προέδρου Τραμπ σε αυστηρότερη κατεύθυνση, με διατήρηση του καθεστώτος περιορισμών τουλάχιστον ως τα τέλη Απριλίου. Στην Ευρώπη, θετικά εκλαμβάνονται τα νεότερα στοιχεία από την Ιταλία, που δείχνουν να αποκλιμακώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων σε περίπου 4.000, που είναι και ο χαμηλότερος αριθμός των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,28%. Αρνητικά αξιολογείται, πάντως, η νέα άνοδος του δολαρίου, με τον δείκτη των ισοτιμιών με τα βασικά νομίσματα (dollar index) να ενισχύεται κατά 0,80%.

 

 

 

 

 

Share This