Πιέσεις δέχονται οι αμερικανικές μετοχές, ενώ ήπια ανοδικά κινείται η Ευρώπη, με τις αγορές να προετοιμάζονται να «κλείσουν» ένα από τα χειρότερα τρίμηνα στην ιστορία τους. Πτωτική πορεία ακολουθούν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το χθεσινό ξέσπασμα ανόδου, με την αμερικανική αγορά να προετοιμάζεται να κλείσει με σημαντικές απώλειες ένα από τα δυσκολότερα τρίμηνα στην ιστορία της.

Πτώση 0,48% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,61%, ενώ κατά 0,31% χαμηλότερα κινείται ο τεχνολογικός Nasdaq.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι το οικονομικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε επαφή με Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία προκειμένου να υπάρξει και νέα τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας μέσω της λήψης πρόσθετων μέτρων στήριξης. Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ έχουν καταστεί η χώρα που εμφανίζει τα περισσότερα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς πλησιάζουν τις 170.000, ξεπερνώντας Ιταλία, Ισπανία και Κίνα, ενώ από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η διάρκεια της καραντίνας των πολιτών επεκτάθηκε έως και τις 30 Απριλίου.

Σε εύθραυστη ισορροπία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες εμφανίζουν, για μία ακόμη συνεδρίαση, έντονη μεταβλητότητα με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 να ενισχύεται 0,84%, έχοντας εν τω μεταξύ υποχωρήσει έως και 1%, ενώ στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης εμφάνιζε κέρδη που ξεπερνούσαν το 1,5%. Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, με τον γερμανικό DAX 30 να ενισχύεται 0,38%, ενώ κατά 0,61% υψηλότερα κινείται ο βρετανικός FTSE 100.

Επιστροφή, μετά ένα μαρτυρικό sell off, σε πορεία σχετικής ομαλοποίησης και για το πετρέλαιο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο του Brent να έχει πτώση 0,11%, ενώ ράλι ανακούφισης με κέρδη κοντά στο 3% εμφανίζει το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό (WTI).

 

 

 

 

 

 

Share This