“Δεν είναι στο τραπέζι η μείωση μισθών στο δημόσιο”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1. O υπουργός, σχολιάζοντας τις χθεσινές εικόνες, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην συνωστίζονται στα γκισέ των τραπεζών. Όσον αφορά την έκπτωση ενοικίου, ξεκαθάρισε ότι αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή. O Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε επίσης ότι με τα μέτρα καλύπτονται πλέον όλες τις νομικές μορφές εκτός από τις Α.Ε.

Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να αντεπεξέλθει με επάρκεια τους επόμενους 2- 3 μήνες, χωρίς να γίνει χρήση του «μαξιλαριού» ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η κρίση διαρκέσει και τους επόμενους 2 μήνες, η ύφεση στη χώρα θα είναι κοντά στο 3% και το β’ εξάμηνο θα έχει θετικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες καλύπτουν ουσιαστικά τον Απρίλιο και προανήγγειλε για το επόμενο διάστημα και πιο στοχευμένες πολιτικές, «φωτογραφίζοντας» τον τουρισμό, τον ξενοδοχειακό κλάδο και τον κλάδο της ενέργειας. Για το εάν θα παραταθεί η προθεσμία για το καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, είπε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Ανέφερε ότι, παρά την κρίση, οι πολίτες συνεχίζουν να υποβάλλουν αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα και έως τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 3.100 αιτήσεις. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι πρέπει να διαφυλαχτεί η κουλτούρα πληρωμών και πως «για τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα, επιδιώκουμε και θέλουμε να πληρώνουν».

 

Share This