Οταν η οικονομία ανακάμψει από την πανδημία, οι ευκαιρίες στις αγορές θα είναι τρομερές, είπε στους μετόχους ο CEO της μεγαλύτερης εταιρείας assets παγκοσμίως, Λάρι Φινκ.

«Στα 44 χρόνια που ασχολούμαι με τα χρηματοοικονομικά, ποτέ δεν βίωσα κάτι παρόμοιο», ανέφερε ο επικεφαλής τηςBlackrock στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους, επισημαίνοντας τον αυξανόμενο απολογισμό νεκρών από τον ιό και τις επιπτώσεις του σε κάθε είδους και μεγέθους επιχειρήσεις και αγορές.

«Οσο δραματική κι είναι η εικόνα, πραγματικά πιστεύω ότι η οικονομία θα ανακάμψει σταθερά, εν μέρει γιατί από την κατάσταση αυτή λείπουν κάποια εμπόδια προς την ανάκαμψη σε σχέση με μια τυπική χρηματοπιστωτική κρίση», αναφέρει ο Φινκ.

«Οι κεντρικές τράπεζες κινούνται γρήγορα ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στις πιστωτικές αγορές και οι κυβερνήσεις κινούνται επιθετικά με μέτρα στήριξης της οικονομίας».

Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε νομοσχέδιο για πακέτο – μαμούθ 2 τρισ. δολ. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

«Στην BlackRock, βλέπουμε τις αγορές μακροπρόθεσμα και έτσι διοικούμε και την εταιρεία μας. Ο κόσμος θα ξεπεράσει αυτή την κρίση. Η οικονομία θα ανακάμψει και οι επενδυτές που βλέπουν πέρα από τις αναταραχές του σήμερα θα έχουν πολλές ευκαιρίες στις αγορές».

Share This