Η κινεζική Huawei Technologies ανακοίνωσε την μικρότερη αύξηση της κερδοφορίας της στα τρία τελευταία έτη, κυρίως εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων στο εξωτερικό, εν μέσω μιας εντατικοποιημένης προσπάθειας των ΗΠΑ να περιορίσουν την παγκόσμια επέκτασή της για λόγους ανησυχίας.

Τα καθαρά κέρδη του 2019 διαμορφώθηκαν στα 62,7 δισ. Γουάν (7,23 δισ. στερλίνες), υψηλότερα 5,65 σε σχέση με την αύξηση 25% πριν από ένα χρόνο.

Οι δραστηριότητες μεταφορών της, που περιλαμβάνουν και τον εξοπλισμό για δίκτυα κινητής 5G, εμφάνισαν αύξηση των πωλήσεων μόλις κατά 3,8%.

Η Ουάσιγκτον έχει τοποθετήσει την εταιρεία στην λεγόμενη Entity List, αφού την κατηγόρησε ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η εν λόγω λίστα περιορίζει τις πωλήσεις αμερικανικών αγαθών και άλλων προϊόντων που κατασκευάζονται στο εξωτερικό, και περιλαμβάνουν αμερικανική τεχνολογία.

Επίσης, η κυβέρνηση Trump προετοιμάζει περαιτέρω μέτρα με στόχο τον περιορισμό της προσφοράς επεξεργαστών στην εταιρεία, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

“Θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε περαιτέρω στους μακροχρόνιους περιορισμούς που επιβάλει η Entity List, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την επίδραση της εν εξελίξει πανδημίας του κορονοϊοϋ”, τόνισε ο Liang Hua, πρόεδρος του δ.σ..

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 19% στα 858,8 δισ. Γουάν, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 34% στις πωλήσεις για τη μονάδα καταναλωτικών δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει τα smaetphones.

Share This