Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου για την εικόνα και τις προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς υπογραμμίζοντας τα μεγάλα περιθώρια ανόδου της μετοχής. Την ισχυρή εικόνα των αποτελεσμάτων του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, για τη χρήση του 2020, υπογραμμίζει η JP Morgan σε ανάλυσή της, τονίζοντας παράλληλα ότι τα έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων έναντι της επιδημίας δημιουργούν ευκαιρία για την αντιμετώπιση προβλημάτων του παρελθόντος.

Οι αναλυτές της JP Morgan σημειώνουν ότι η βασική θέση της διοίκησης της Πειραιώς, όπως και άλλων συστημικών τραπεζών, είναι ότι η κρίση θα έχει μορφή V δηλαδή την απότομη πτώση θα ακολουθήσει γρήγορα η ισχυρή ανάκαμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Σύμφωνα με την τράπεζα η έκθεση σε δάνεια επιχειρήσεων – νοικοκυριών που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση ανέρχονται στο 19% του συνόλου των δανείων ενώ ένα επιπλέον 16% χαρακτηρίζονται ως δάνεια που πλήττονται ηπιότερα από την κρίση. Όπως αναφέρεται στο σημείωμα η διοίκηση της Πειραιώς έχει ήδη επικοινωνήσει με το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων – πελατών της που υφίστανται επιπτώσεις εξαιτίας της επιδημίας ενεργοποιώντας άμεσα γραμμές ρευστότητας ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Η JP Morgan αναφέρει τους δυνητικούς κινδύνους από τον αναβαλλόμενο φόρο (DTC) καθώς και τα CoCos ωστόσο σημειώνει ότι υπάρχουν διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αναστολή των κανόνων, εξαιτίας της κρίσης, και την εφαρμογή εναλλακτικών λύσεων, χωρίς επιπτώσεις στους μετόχους, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου υπογραμμίζουν την μεταμόρφωση της Πειραιώς και την ανάδειξή της στον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στην Ελλάδα, μέσα από μια σειρά συγχωνεύσεων, με μερίδιο αγοράς 30% στα δάνεια και 29% στις καταθέσεις.

Η JP Morgan σημειώνει ότι υπάρχουν ρίσκα αναφορικά με τη συμμετοχή των CoCos ωστόσο αναφέρει ότι αυτά είναι υπερεκτιμημένα. Σύμφωνα με τα μοντέλα αξιολόγησης της JP Morgan η τιμή στόχος για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς είναι στα 4,2 ευρώ ενώ χθες έκλεισε στα 1,29 ευρώ.

Share This