Με 40 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποζημιωθούν όσες ιδιωτικές μονάδες υγείας και ξενοδοχεία πιθανώς παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κοροναϊού.

Με κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το υπουργείο Υγείας λαμβάνει έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 40εκατ ευρώ, «για την αποζημίωση των δικαιούχων ιδιωτών ή νομικών προσώπων λόγω αναγκαστικής διάθεσης στο δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών ΜΕΘ και ξενοδοχείων και ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, για κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κοροναϊού».

Πώς θα κατανεμηθούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ:

Το συγκεκριμένο ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα κατανεμηθεί, κατ΄εκτίμηση, καθώς θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της διασποράς της νόσου, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ως ακολούθως:

α)Ποσό είκοσι πέντε εκατομμυρίων ευρώ (25.000.000€) για την αναγκαστική διάθεση κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών και κλινών ΜΕΘ.

β)Ποσό δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ (15.000.000€) για την αναγκαστική διάθεση ξενοδοχείων και ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This