Ο Ρώσος πρόεδρος δεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία το τελευταίο διάστημα με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμέντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, υποστηρίζει η Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία το τελευταίο διάστημα με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όχι τέτοια συνομιλία δεν υπήρξε», δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, απαντώντας στο ερώτημα αν το λάθος αυτό που έκανε ο Τραμπ σε ανάρτηση του στο Twitter ήταν σκόπιμο, είπε: «Μου είναι δύσκολο να απαντήσω».

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στο Twitter είχε γράψει: «Μόλις συνομίλησα με τον φίλο μου Μοχαμέντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος συνομίλησε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν, και αναμένω και ελπίζω ότι θα μειώσουν (την παραγωγή πετρελαίου) περίπου κατά 10 εκ. βαρέλια και ίσως πολύ περισσότερα».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Κρεμλίνου, η τελευταία τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου , όταν ο Πούτιν είχε συνομιλήσει με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπεν Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ.

Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου καταγράφει άνοδο σχεδόν 20%, μετά την τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ, πλησιάζοντας τα 30 δολάρια το βαρέλι.

 
Share This