Μετά το παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης, κλείνει και στον Βόλο η παραλία, ώστε να μην επαναληφθούν οι εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου με τον μεγάλο συγχρωτισμό περιπατητών και αθλούμενων εν μέσω κρίσης κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, σε σύσκεψη στο δημαρχείο Βόλου στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυ Μήτρου και η λιμενάρχης Βασιλική Κωνσταντά, αποφασίστηκε να κλείσει η παραλία σε όλο της το μήκος, για λόγους ασφαλείας και την αποφυγή συνωστισμού του πλήθους.

Τη στήριξη του ΟΛΒ στην απόφαση εξέφρασε με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Οργανισμού Βίκυ Μήτρου: «Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχει αντίρρηση και συμφωνεί με την εισήγηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου να κλείσει η παραλία για το κοινό για λόγους υγεινομικής ασφάλειας.

Η λιμενάρχης ζήτησε με έγγραφό της προς τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να κλείσει η παραλία από τη Δευτέρα, και συγκεκριμένα να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και στις 12 τα μεσάνυχτα». «Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφορά το κοινό, πλην όσων εργάζονται ή διαμένουν αποδεδειγμένα στα κτίρια και στις πολυκατοικίες του παραλιακού μετώπου», διευκρίνισε η κυρία Μήτρου.

Οπως έγινε γνωστό, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, δηλαδή την λεωφόρο Αργοναυτών, από το ύψος της οδού Κ.Καρτάλη, έως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Στην απαγόρευση περιλαμβάνεται και το παραλιακό πάρκο σε όλο του το μήκος. Πέραν των σημερινών αποφάσεων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, προ 15νθημέρου, είχε κλείσει και τον λιμενοβραχίονα του λιμανιού, γνωστό ως “κορδόνι”, τοποθετώντας κιγκλιδώματα που απαγόρευαν την οποιαδήποτε κίνηση.

Αναμένεται πλέον ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου να ενημερώσει σχετικά την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Την εφαρμογή του νόμου θα αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ελέγχους από την Λιμενική Αστυνομία.

 

 

 

 

 

 

Share This