Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο το κόσμο έχουν προβεί σε μείωση την παραγωγής τους μέχρι και στο κλείσιμο πολλών εργοστασίων λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο CEO της Volkswagen, Χέμπερτ Ντίες, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η εταιρεία θα πρέπει να κάνει απολύσεις αν η πανδημία δεν μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο, με την εταιρεία να έχει δαπάνες 2 δισ. ευρώ την εβδομάδα, με λιγοστά έσοδα.

Την Τετάρτη οι Volkswagen, BMW και Daimler, έκαναν  έκκληση στην γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ να περέμβει, εν μέσω συζητήσεων πάνω στο πώς θα μπορούσε η παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας να ξεκινήσει πάλι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχες σχετικά με τις διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού, όπως αναφέρει το Reuters.

Πηγή της Volkswagen επιβεβαίωσε τις συζητήσεις για τα προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μάλιστα, υπήρξε συμφωνία μεταξύ των εταιρειών και της Μέρκελ, ότι υπάρξει ανάγκη επανεκκίνησης της παραγωγής σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης, σύμφωνα με την πηγή της Volkswagen.

«Δεν βοηθάει αν μία χώρα ανοίξει την παραγωγή της ενώ στις υπόλοιπες χώρες τα πράγματα είναι ακόμα σε «πάγο» πρόσθεσε η πηγή, τονίζοντας ότι αν υπάρξει ένα τέτοιο σενάριο, θα υπάρξουν κενά στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η πηγή της Volkswagen ανέφερε στις συνομιλίες ότι υπήρξε συμφωνία ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, της βιομηχανίας και του Ινστιτούτου για τις μολυσματικές ασθένειες, προκειμένου να αναπτυχθούν πρότυπα για την προστασία των εργαζομένων κατά την επανεκκίνηση της παραγωγής, όπως μέτρα για μάσκες, και τον συχνό καθαρισμό των εγκαταστάσεων.

Η πηγή δήλωσε ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συζήτησαν επίσης την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι προμηθευτές αυτοκινήτων και ότι ενώ οι μεγάλοι κατασκευαστές εξοπλισμού ήταν καλά προετοιμασμένοι όσον αφορά τη ρευστότητα, αυτό όμως δεν συνέβη για πολλούς προμηθευτές.

Μια πηγή της Daimler δήλωσε ότι η Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομίας, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών συμμετείχαν σε αυτές τις συναντήσεις με τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Έρευνα έδειξε ότι οι εξαγωγές της βιομηχανίας της χώρας έχουν πέσει σε χαμηλό 11 ετών.

Share This