Τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόρδα, ανέρχονται στα 1514. Σε καραντίνα τίθεται η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα είναι 27, συν 23 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1514, χωρίς να υπολογίζονται τα κρούσματα στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, 91 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ στους 53 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα.

Ν. Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα 

Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορονοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

 

 

 

Share This