Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το βράδυ της Πέμπτης (02/04). Έξω από το πλοίο σημειώνεται πως έχει στηθεί από τον ΕΟΔΥ τέντα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από τον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί στους 380 επιβαίνοντες στο πλοίο, βρέθηκαν 119 δείγματα θετικά στον Covid-19, 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα όπου και θα επαναληφθεί ο έλεγχος. Ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε χθες το πλοίο για να πάρει δείγματα από επιφάνειες και το σύστημα κεντρικού κλιματισμού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης μέσα στην ημέρα αναμένεται τα μέλη του πληρώματος τα οποία είναι αρνητικά στον κορονοϊό να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Αθήνας για να μπουν σε καραντίνα και στη συνέχεια να επαναπατριστούν στις χώρες τους.

Όσοι επιβαίνοντες είναι θετικοί στον ιό, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για 14 ημέρες. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους , ενώ ορισμένοι δεν έχουν καν συμπτώματα όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Στο σημείο έσπευσαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση των επιβαινόντων στο πλοίο ανέφερε ότι σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει η εκκένωση από τους αρνητικούς επιβάτες του πλοίου καθώς έχει ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και με όλους όσους εμπλέκονται στο επιχειρησιακό κομμάτι. Όλοι οι επιβάτες που είναι αρνητικοί στον κορονοϊό θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και θα παραμείνουν σε αυστηρή καραντίνα για 14 μέρες. «Αν δεν προλάβουμε σήμερα να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της εκκένωσης γιατί έχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο, θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Share This