Στο 4,4% η ανεργία, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτεμβριο του 2010 και χωρίς να έχουν «μετρηθεί» στοιχεία για το τελευταίο 15νθήμερο του Μαρτίου. Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010 διαμορφώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, φθάνοντας στο 4,4%, με 701.000 θέσεις εργασίας να εξαφανίζονται, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη διάθεση του αμερικανικού υπουργείο υπάρχουν στοιχεία έως και τις 12 Μαρτίου, δηλαδή πριν ξεκινήσουν αυστηρότερα μέτρα περιορισμού στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου η «πραγματική» ανεργία πιθανώς να είναι ακόμη πιο υψηλή. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι αναλυτές περίμεναν ότι θα υπάρξει μείωση μόλις 10.000 θέσεων εργασίας, με την ανεργία να αυξάνεται οριακά στο 3,7% από 3,5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα, αλλά και αυτές οι προβλέψεις ήταν πριν κλιμακωθεί η κρίση στη χώρα λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Με δεδομένα, μάλιστα, τα στοιχεία που υπάρχουν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ έφθασαν κατά τις δύο ενδιάμεσες εβδομάδες του Μαρτίου σχεδόν τα 10 εκατ. καθίσταται σαφές ότι θα υπάρξει δυσμενής αναθεώρηση των παραπάνω στοιχείων από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

 

 

 

 

Share This