Ελπίδες για συμφωνία μείωσης της ημερήσιας παραγωγής από ΟΠΕΚ και άλλες χώρες οδηγούν εκ νέου σε ισχυρά κέρδη τον μαύρο χρυσό. Σταθερά σε τροχιά ισχυρής ανόδου παραμένει ο μαύρος χρυσός καθώς ενισχύονται οι ελπίδες τόσο για διακοπή του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Σ. Αραβίας όσο και για ενδεχόμενη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ (κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου) για μείωση παραγωγής.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ θα έχουν συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα και σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται πολύ καλά πληροφορημένη πηγή, θα υπάρξει συζήτηση για μείωση παραγωγής, προκειμένου να στηριχθεί η τιμή πετρελαίου. Πάντως ακόμη δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να εισακουστεί η πρόταση Τραμπ για μείωση της παραγωγής κατά 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καθώς δεν ξεκαθάρισε εάν και οι ΗΠΑ θα συμμορφωθούν με αυτήν την απόφαση, κίνηση την οποία θεωρεί απαραίτητη η Σ. Αραβία.

Οι επενδυτές, όμως, φαίνεται ότι έχουν εμπιστοσύνη στα αντανακλαστικά του ΟΠΕΚ+, με δεδομένη την ελεύθερη πτώση που έχει σημειώσει η τιμή πετρελαίου, η οποία παραμένει 50% χαμηλότερα σε σύγκριση με τις αρχές του 2019 και παρά το εντυπωσιακό ράλι που σημειώθηκε στις χθεσινές συνεδριάσεις.  Αποτέλεσμα αυτής τη διαφαινόμενης εμπιστοσύνης το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent να ενισχύεται 12,5% και να αγγίζει τα 33,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ κέρδη της τάξης του 6% σημειώνει το αμερικανικό αργό στα 26,87 δολάρια.

 

 

 

 

 

Share This