Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για τις εισφορές Φεβρουαρίου ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τρεις επιλογές:

  1. Να πληρώσουν κανονικά το ποσό της εισφοράς που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία τους χωρίς την χρήση της έκπτωσης εφόσον το επιθυμούν.
  2. Να κάνουν χρήση της έκπτωσης 25% και να πληρώσουν την εισφορά του Φεβρουαρίου μειωμένη κατά 55 ευρώ μέχρι την επόμενη Παρασκευή 10 Απριλίου. Προσοχή, απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνουν χρήση της έκπτωσης είναι να εξοφλήσουν την εισφορά του Ιανουαρίου 2020 εφόσον δεν την έχουν ακόμη εξοφλήσει έως την επόμενη Παρασκευή 10 Απριλίου.
  3. Να πληρώσουν την εισφορά σε 4 μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης έως 30.9.2020 αν κι εφόσον εμπίπτουν στους πληττόμενους κλάδους.

Η έκπτωση 25% αφορά σε όλους τους αυτοτελώς απασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες- είτε πλήττονται από τον κορωνοϊό είτε όχι. Αντίθετα η δυνατότητα πληρωμής των εισφορών Φεβρουαρίου και Μαρτίου σε 4 δόσεις αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο αφορά μόνο όσους πλήττονται βάσει ΚΑΔ.

Share This