Πότε παρέχεται έκπτωση 25%

Μάρα Μεθενίτη -φοροτεχνικός 

• Οφειλές προς Δ.Ο.Υ (που λήγουν 31/03 και 30/04): Όσες επιχειρήσεις περιλαμβάνονται στην λίστα με τους ΚΑΔ που πλήττονται, οι εργαζόμενοι αυτών αλλά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν ως επαγγελματική στέγη όσες έκλεισαν με κρατική εντολή , αν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς την εφορία, δικαιούνται έκπτωση 25%. Σε περίπτωση ρύθμισης, η έκπτωση υπολογίζεται στο ποσό της δόσης. Ειδικά για τις οφειλές που λήγουν 31/03, εμπρόθεσμη θεωρείται η πληρωμή έως 10/04. Από την ανωτέρω μείωση εξαιρούνται οι οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης.

• Οφειλές προς ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ (που λήγουν 31/03 και 30/04) Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν από σήμερα να εκδόσουν από τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ το ειδοποιητήριο του Φεβρουαρίου (καταληκτική ημ.πληρωμής: 31/03~παράταση εμπρόθεσμης πληρωμής: 10/04) και να επιλέξουν αν θα πληρώσουν ολόκληρο το ποσό της οφειλής ή μειωμένο κατά 25%. Το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για τα ειδοποιητήρια του Μαρτίου (καταληκτική ημ.πληρωμής 30/04)

• Οφειλές προς ΕΦΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ(τέως ΙΚΑ) Σε αυτήν την κατηγορία, οι εργοδότες δεν λαμβάνουν καμία έκπτωση εμπρόθεσμης καταβολής.

Share This