Δυο σχέδια βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης σχετικά με τον χρόνο πληρωμής των αυξήσεων  σε συνταξιούχους οι οποίοι επωφελούνται από τις νέες ρυθμίσεις που ισχύουν με τον νόμο 4670/2020 για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Το ποιο από τα δυο θα επιλεγεί εξαρτάται από το πόσο θα διαρκέσουν τα μέτρα της καραντίνας.

Το «Σχέδιο 1», που θεωρείται αυτή τη στιγμή επικρατέστερο στο υπουργείο Εργασίας, έχει ως πιθανή παραδοχή τη λήξη της καραντίνας μετά τα μέσα Μαΐου. Σε αυτή την περίπτωση θα καθοριστούν νέες ημερομηνίες για να ξεκινήσουν οι πληρωμές, πρώτα με τις αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις τον Ιούλιο, στη συνέχεια με τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις γύρω στον Οκτώβριο και τέλος, με την πληρωμή των αναδρομικών για κύριες και επικουρικές συντάξεις ως τον Δεκέμβριο του 2020.

Το «Σχέδιο 2», που θεωρείται «μη επιθυμητό», όχι μόνο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, αλλά γιατί θα προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην οικονομία, έχει ως πιθανή εξέλιξη μια παράταση της καραντίνας ως και τον Ιούνιο, με τη μετάθεση-αναστολή των πληρωμών για το τέλος του 2020.

Share This