Στην κυβέρνηση εξετάζουν και παρατάσεις σε διορίες που έληγαν ή λήγουν. Άμεσα όμως, από σήμερα μέχρι και αύριο, καλούνται οι εκδότες επιταγών να δηλώσουν τις μεταχρονολογημένες επιταγές Μαρτίου στο e-banking των τραπεζών από όπου τις εξέδωσαν. Σήμερα καταθέτουν αιτήσεις για τα 800 ευρώ εργαζόμενοι με ΑΦΜ σε 6 και αναμένονται αποφάσεις και διευκρινίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα 600 ή 800 ευρώ που αυτοί θα λάβουν (επιστήμονες και μη).

Αύριο ή μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση και το σχέδιό της για παράταση προστασίας της Α΄ Κατοικίας που έληγε την Πρωτομαγιά.

Στο νέο πακέτο μέτρων η κυβέρνηση επιδιώκει να περιλάβει:
– Άδειες Ειδικού Σκοπού και για όσους έχουν μικρά παιδιά που δεν είναι γραμμένα σε βρεφονηπιακούς (πχ τα κρατούσαν οι παππούδες)

– επιλεκτικές (και όχι μαζικές πια) προσθήκες ή προσθήκες σε ΚΑΔ λόγω αποκλεισμού δικαιούχων λόγω «αστοχίας» κωδικού ή άλλου κριτηρίου.

– μειώσεις ενοικίου και για φοιτητικές κατοικίες (πέραν της πρώτης κατοικίας)

– αφαίρεση χρεώσεων από τα δίδακτρα σχολείων κλπ για υπηρεσίες που δεν προσφέρθηκαν όπως πχ μαθήματα, προετοιμασία εξετάσεων, μεταφορές με σχολικά, γυμναστήρια, κολυμβητήρια κλπ

– καλύψεις για ομάδες επαγγελματιών ή ασφαλισμένων που αρχικά αποκλείστηκαν όπως πχ εργαζόμενοι με Τίτλους Κτήσεις ή και με Εργόσημο κλπ

– επιδοτήσεις και προγράμματα απασχόλησης για μακροχρονίως ανέργους

Share This