Το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που αναμένεται να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια οδηγεί σε ανοδικό ράλι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Wall Street με τους δείκτες να έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 7%.

Με ισχυρή άνοδο άνοιξε η αγορά της Wall Street για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίασης καθώς οι ελπίδες πως η πανδημία του νέου κορονοϊού θα κορυφωθεί σύντομα, επιτρέποντας να υπάρξει τουλάχιστον μια μερική άρση των περιορισμών στην οικονομία στο άμεσο μέλλον. Η Ευρώπη διατηρεί τα κέρδη της με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο σημερινό Eurogroup.

Στις 17:30 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 2,08% στις 23.151 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,57% στις 2.705 μονάδες με τον Nasdaq να ενισχύεται 1,01% στις 7.995 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 7% την Δευτέρα καθώς υπήρξαν πληροφορίες πως θα υπάρξει ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που προετοιμάζεται στην Ουάσιγκτον και αναμένεται να είναι άνω του 1 τρισ. δολαρίων, όπως ανέφερε και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Νάνσι Πελόζι.

Το εντυπωσιακό ριμπάουντ  δείχνει πως η αγορά βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ανάκαμψης ώστε να επιστρέψει στις ετήσιες προβλέψεις εκτιμούν μερικοί αναλυτές στο Bloomberg.

Ανάμεσα στις μετοχές που κινούνται ανοδικά στο ξεκίνημα της Wall Street, είναι η Exxon Mobil που με κέρδη 6,2% βρίσκεται σε υψηλό 4 εβδομάδων μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως θα περιορίσει τα έξοδα κατά 30% από τον αρχικό προϋπολογισμό των 33 δισ δολαρίων. Η μετοχή της Continental Resourses σημειώνει άνοδο 10% μετά την ανακοίνωση πως θα περιορίσει την παραγωγή της κατά 30% φέτος.

Η μετοχή της 3M ενισχύεται επίσης 6,3% φτάνοντας σε υψηλό 4 εβδομάδων μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που έβαλε τέλος στην δημόσια διαμάχη τους επειδή παρασκεύαζαν δωρεάν μάσκες για τους εργαζόμενους στο αμερικανικό σύστημα Υγείας.

Η μετοχή της Zoom Video που έχει καταγράψει ισχυρά κέρδη στις πρώτες ημέρες του κορονοϊού καταγράφει πτώση 6,8% ενώ ο γίγαντας βιοτεχνολογίας Gilead Sciences πε΄φτει 4,2%.

Σε θετική πορεία παραμένουν και οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά τη δυσάρεστη εξέλιξη της εισαγωγής του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και με την προσοχή να είναι στραμμένη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, αν και σαφώς οι ελπίδες για κάποια συμφωνία, τουλάχιστον αναφορικά με το κορονομόλογο είναι μηδαμινές.

Η Γερμανία και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά είναι απόλυτα αντίθετες σε μία τέτοια προοπτική, αντιπροτείνοντας χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, με παροχή δανείων προς τις χώρες που τυχόν θα τα χρειαστούν, με προσθήκη κάποιων όρων και όχι μνημονίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,45% στις 325,54 μονάδες και ο Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 1,86% στις 2.848 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 2,40% στις 10.314 μονάδες, και ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 2,79% στις 5.699 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 1,66% στις 4.418 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη ενισχύεται 1,68% στις 6.956 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 2,71% στις 17.350 μονάδες.

 

 

 

Share This