«Όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην έκδοση προσωρινής διαταγής που θα ανάβει το «πράσινο φως» σε λειτουργίες και ιεροπραξίες σε εκκλησίες και θρησκευτικούς χώρους λατρείας, οι οποίες απαγορεύτηκαν προσωρινά για την αποφυγή διάδοσης του κορονοιού.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε τα σχετικά αιτήματα που είχαν υποβάλλει τέσσερις δικηγόροι, επικαλούμενο λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, με δεδομένο ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης και διασποράς του ιού. Οι δικηγόροι στην προσφυγή τους, που θα συζητηθεί στις 5 Μαΐου 2020, υποστηρίζουν πως πρέπει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η κοινή υπουργική απόφαση που απαγορεύει προσωρινά τις θρησκευτικές τελετές με τη συνάθροιση μαζικού αριθμού πιστών λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, η επίμαχη απόφαση παραβιάζει κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα. Όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους, η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη και η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός.

 

 

 

 

 

Share This