Μέχρι σήμερα, στη Σουηδία έχουν καταγραφεί 8.419 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – Δεν εφαρμόζονται ακόμα αυστηρά μέτρα, παρά μόνο συστάσεις. Ανεβαίνει καθημερινά ο αριθμός των νεκρών στη Σουηδία λόγω του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, τα θύματα είναι, πλέον, 687.

Χθες, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ήταν 591, ωστόσο σύμφωνα με όσα επισημαίνονται, παρατηρείται καθυστέρηση στον τρόπο με τον οποίο τα στατιστικά στοιχεία υποβάλλονται από τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές, οπότε η αύξηση δεν αντιστοιχεί στον αριθμό των θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες.

Ακόμη, έγινε γνωστό πως 469 άτομα έχουν εισηχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από την έναρξη της επιδημίας, 678 άτομα εισήχθησαν σε ΜΕΘ, με τον αριθμό να περιλαμβάνει επίσης θανάτους και ασθενείς που έχουν αναρρώσει και έχουν λάβει εξιτήριο. Επιπλέον, έχουν καταγραφεί 8.419 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις 8 Απριλίου (από τα 7.693 στις 7 Απριλίου), με την πλειονότητά τους να εμφανίζει ήπια συμπτώματα.

Οι σουηδικές αρχές για την ώρα παροτρύνουν τους πολίτες να μένουν στο σπίτι αν είναι ασθενείς, να σέβονται τον κανόνα «κοινωνικής αποστασιοποίησης», να αποφεύγουν τα άσκοπα ταξίδια, να εργάζονται από το σπίτι αν αυτό είναι εφικτό, να ακολουθούν καλές πρακτικές υγιεινής και να αποφεύγουν επισκέψεις σε ηλικιωμένους ή νοσοκομεία. Ακόμη, σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών ή σε άλλες ευάλωτες ομάδες συνιστάται να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις κοινωνικές επαφές.

 

 

 

 

Share This