Περιορίζονται τα κέρδη της χρηματιστηριακής αγοράς καθώς επιδεινώνεται το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τράπεζες να στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη. Μαζεύει τα κέρδη της η χρηματιστηριακή αγορά ενώ πλησιάζει προς το κλείσιμο, καθώς επιδεινώνεται η αρνητική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.  Ο Γενικός Δείκτης έχοντας ώθηση από την απόφαση της ΕΚΤ για άρση των περιορισμών (waiver) στην αποδοχή ελληνικών ομολόγων, διατηρεί μέχρι στιγμής τις 610 μονάδες.

Στις 16:56 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 610,01 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,36% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 64,52 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένει αμετάβλητος, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 5,45% καθώς η απόφαση της ΕΚΤ αποτελεί έμπρακτη στήριξη τόσο για τον τραπεζικό κλάδο όσο και για την ελληνική οικονομία και καταφθάνει στην κατάλληλη στιγμή προκειμένου να στηρίξει το επενδυτικό κλίμα και μετά από αρκετές συνεδριάσεις όπου οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων.

Στον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Eurobank Ergasias σημειώνει άνοδο 6,37%, η Εθνική 5,13%, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται κατά 5,40% και η Alpha Bank 4,44% ενώ η Attica Bank 6,22%.

Βάσει των εκτιμήσεων που έχουν εκφράσει τραπεζικές πηγές στο Business Daily το συνολικό όφελος για τις ελληνικές τράπεζες από την απόφαση της ΕΚΤ θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η απόφαση της κεντρικής τράπεζας βοηθά ώστε να «απορροφηθούν» οι κραδασμοί από την αρνητική εξέλιξη στη συνεδρίαση του Eurogroup, με την προσοχή να στρέφεται σε μία ακόμη προσπάθεια την οποία θα κάνουν αύριο οι υπουργοί Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει μια ικανοποιητική απάντηση και μάλιστα γενναιόδωρη στην κρίση που αντιμετωπίζει η ζώνη του ευρώ λόγω του κορονοϊού.

 

 

 

 

 

 

Share This