Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli αναφέρει τα μέτρα στήριξης των κοινοτήτων στις  οποίες στεγάζει τις δραστηριότητές του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

«Απτή αλληλεγγύη στους πολίτες. Αυτή είναι η γραμμή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε συμφωνία με την Περιφέρεια των Βρυξελλών, αποφασίσαμε να διαθέσουμε μέρος του κτιρίου μας στους αστέγους και στους πλέον ευάλωτους στην κοινωνία, κατά τη διάρκεια αυτής της σοβαρής έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες τροφοδοσίας μας θα ετοιμάζουν περισσότερα από 1000 γεύματα την ημέρα για να διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη, καθώς και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να τους βοηθήσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Είμαστε κοντά σε εκείνους που υποφέρουν, σε όσους εργάζονται ακούραστα στα νοσοκομεία μας, στην πόλη και τους ανθρώπους των Βρυξελλών, του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου, που μας καλωσορίζουν και χρειάζονται τη βοήθειά μας σήμερα. Η δύναμη της Ευρώπης είναι στην ικανότητά της να ενεργεί με αλληλεγγύη».

 

 

 

 

 

Share This