Αισιόδοξη η διοίκηση της ελληνικής τράπεζας ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους της, παρά τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάτι παραπάνω από θετικά προσκείμενη ως προς την Alpha Bank, εμφανίζονται οι αναλυτές της JPMorgan Cazenove, καθώς μετά από τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της τράπεζας με επενδυτές και εν των μέσω της πανδημίας του κορονοϊού προχωρούν σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή σε overweight, ενώ αυξάνουν και την τιμή – στόχο στα 2,5 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του χρηματοπιστωτικού ομίλου, η Alpha Bank παραμένει μία τράπεζα που μπορεί να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει, κυρίως αναφορικά με τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs) και παρά το γεγονός ότι η διαδικασία θα καθυστερήσει εξαιτίας της πανδημίας. Σύμφωνα με τη JPMorgan Cazenove, η έγκαιρη λήψη σημαντικών μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση μπορούν να βοηθήσουν ώστε οι επιπτώσεις από την πανδημία να αντιμετωπιστούν καλύτερα όχι μόνο από την Alpha Bank αλλά από το σύνολο των ελληνικών τραπεζών.

Παράλληλα η διοίκηση της Alpha Bank εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει, με το πρόγραμμα Galaxy για τη μείωση των NPLs να παραμένει στο επίκεντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της ελληνικής τράπεζας. Άλλωστε η πρώτη φάση του εν λόγω προγράμματος είχε πολύ θετική ανταπόκριση από τους επενδυτές ενώ εκτιμάται ότι αυτό το καλό momentum θα συνεχιστεί όταν οι αγορές επιστρέψουν σε μία πιο φυσιολογική πορεία, σε σύγκριση με την τρέχουσα.

Όπως τονίζει η JP Morgan, oι μετοχές της Alpha Bank διαπραγματεύονται με δείκτη τιμής προς λογιστική αξία στο 0.2x για το 2020 και δείκτη P/Ε στο 5,5x μετά από πτώση της τάξης του 65% από τις αρχές του έτους, ανάλογη με την πτώση στις υπόλοιπες ελληνικές συστημικές τράπεζες.

 

 

 

 

 

Share This