Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι έκανε σαφές στον Ιταλό πρωθυπουργό πως η αλληλεγγύη στην Ευρώπη πρέπει να εκφρασθεί με άλλα μέσα και όχι με κοινές εκδόσεις ομολόγων.

Απέρριψε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ τις προτάσεις της Ιταλίας και άλλων οκτώ χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, για έκδοση κορονο-ομολόγων, πριν συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, η Γερμανία θα υποστηρίξει άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να βοηθηθούν οι χώρες που πλήττονται από την κρίση.

«Μίλησα σήμερα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε για αρκετή ώρα και συμφωνήσαμε ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για αλληλεγγύη στην Ευρώπη, που περνά μια από τις πιο δύσκολες περιόδους, αν όχι την πιο δύσκολη», δήλωσε η Μέρκελ.

Όπως είπε, η Γερμανία είναι έτοιμη να δείξει την αλληλεγγύη της και να αναλάβει δεσμεύσεις, καθώς «η ευημερία της Γερμανίας στηρίζεται στην ευημερία της Ευρώπης». Όμως, τόνισε, στο ζήτημα του ποια εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό και είναι κατάλληλα υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις.

«Είναι γνωστό ότι δεν πιστεύω πως πρέπει να έχουμε κοινές εκδόσεις χρέους γιατί η κατάσταση της πολιτικής μας ένωσης δεν το επιτρέπει και γι’ αυτό απορρίπτουμε αυτή την πρόταση», δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

«Αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και πιστεύω ότι θα βρούμε μια καλή λύση», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, χωρίς να εξηγήσει ποια πρόταση θα υποστήριζε η Γερμανία.

 

 

 

 

 

Share This