Στην σημερινή του ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε τη σοβαρότητα του ζητήματος της μη μετακίνησης για το Πάσχα.

Επαίνεσε την στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος που προέτρεψε τους πιστούς να μείνουν σπίτι και να προσευχηθούν ενώ τονίστηκε πως κλειστές θα μείνουν οι εκκλησίες για τους πιστούς με εξαίρεση τους ιερείς που χρειάζονται για την λειτουργία.Στη συνέχεια μίλησε για τις μετακινήσεις και τους ταξιδιώτες και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για την ασφάλεια των ίδιων αλλά και όλων.

Συγκεκριμένα, είπε: «Η Εκκλησία επέδειξε γενναιότητα με τις οδηγίες της προς τους πιστούς.  Η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να πάει στις Εκκλησίες οι οποίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος σημείωσε ότι η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου «απευθύνεται στους Μητροπολίτες και όχι στους πιστούς».

Για το ίδιο θέμα ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε : «Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις. Κατευθύνσεις προς τους πιστούς. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας».

 

 

 

 

 

 

 

Share This