Όσοι διατηρούν λογαριασμό ή κατέχουν πιστωτική κάρτα Eurobank θα μπορούν να πληρώσουν οφειλές στο Δημόσιο, μεταξύ αυτών και βεβαιωμένες οφειλές με ένα απλό τηλεφώνημα μέσω του Europhone Banking.

Η Eurobank στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του κοινού με εξ’ αποστάσεως συναλλαγές προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο πραγματοποιώντας δωρεάν, άμεσα και απλά,μια σειρά πληρωμών με χρέωση λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας,μέσω του Europhone Banking, ακόμα και αν δεν διαθέτουν τους ειδικούς κωδικούς πρόσβασης σε αυτό.

Συγκεκριμένα, μέσω του Europhone Banking οι πελάτες της τράπεζας θα έχουν την δυνατότητα πληρωμών προς το Δημόσιο, με ένα απλό τηλεφώνημα 24 ώρες το 24ωρο στο EurophoneBanking (210-9555000), χωρίς κωδικούς πρόσβασης.

Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον διατηρούν λογαριασμό ή κατέχουν πιστωτική κάρτα Eurobank,μπορούν να πληρώσουν οφειλές στο Δημόσιο  μεταξύ αυτών και βεβαιωμένες οφειλές,είτε χρεώνοντας το λογαριασμό τους είτε μέσω της πιστωτικής τους κάρτας, αξιοποιώντας και τη δυνατότητα για πληρωμή, έως και 12 άτοκες δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού και εντάσσονται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων στήριξης για τον μήνα Απρίλιο που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, επωφελούνται και από έκπτωση 25% που παρέχει το Δημόσιο σε περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς την Φορολογική Διοίκηση.

Οι πελάτες της Eurobank θα μπορούν να προχωρήσουν σε πληρωμές που αφορούν σε:

  • Βεβαιωμένες οφειλές,
  • ΕΝΦΙΑ,
  • Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων,
  • Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης,
  • Τέλη κυκλοφορίας,
  • Πληρωμή ηλεκτρονικών παράβολων (e– Παράβολα).

Για την πραγματοποίηση της πληρωμής χρειάζεται, να υπάρχει η ταυτότητα οφειλής, που είναι ο μοναδικός κωδικός πληρωμής ο οποίος αναγράφεται στις εντολές πληρωμής προς το Δημόσιο.

Όπως αναφέρει η Eurobank στην ανακοίνωση της «οι πελάτες της Τράπεζας διευκολύνονται να παραμένουν  συνεπείς με φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και να επωφεληθούν, εφόσον εμπίπτουν στην έκτακτη  στήριξη του Δημοσίου, από την έκπτωση 25% σε περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς την φορολογική διοίκηση αλλά και από την πληρωμή σε άτοκες δόσεις μέσω της κάρτας τους. Παράλληλα, υποστηρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλει η  Πολιτεία για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία που δημιουργεί η πανδημία της COVID – 19 στην ελληνική οικονομία».

 

 

 

 

 

Share This