Έπειτα από πρόταση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δόθηκαν στο υπ. Υγείας, 98.750 νοσοκομειακές και ειδικές ιατρικές μάσκες, 16.500 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και 30 αναπνευστήρες.

Έμπρακτα στηρίζει τις προσπάθειες του προσωπικού στα νοσοκομεία και την εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας του κορονοϊού, η Εκκλησία της Ελλάδος που παρέδωσε υγειονομικό υλικό συνολικής αξίας 300.000 ευρώ στο υπουργείου Υγείας, έπειτα από πρόταση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Το εν λόγω υγειονομικό υλικό, 60.000 νοσοκομειακές μάσκες, 38.750 ιατρικές μάσκες ΚΝ95, 16.500 τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού και 30 αναπνευστήρες, παραδόθηκε στον χώρο υποδοχής υγειονομικού υλικού του υπουργείου Υγείας, παρουσία εκπροσώπου του υπουργού Υγείας που όρισε ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχιμανδρίτη δρα Νικόδημου Φαρμάκη, γενικού διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΚΥΟ), καθώς και του εκπροσώπου της χορηγού εταιρείας «Milaya Capital LTD», Yasam Ayavefe.

Ο Yasam Ayavefe δήλωσε ότι προβαίνει σε αυτή την δωρεά ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Μένω στην Ελλάδα με την οικογένειά μου τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας προστασία για το πρόσωπό μου και την οικογένειά μου. Εδώ αισθάνομαι ότι βρήκα το αληθινό μου σπίτι. Αυτός είναι ο τόπος που θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Μπορώ με υπερηφάνεια να αποκαλέσω την Ελλάδα “πατρίδα μου”, γιατί είναι ο τόπος που πραγματικά ανήκω. Αυτή την πατρίδα που με βοήθησε είναι χρέος μου να βοηθήσω και εγώ σε αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία. Σέβομαι την Εκκλησία της Ελλάδος, την προσφορά της στον ελληνικό λαό και γι’ αυτό ανταποκρίθηκα άμεσα στο κάλεσμά της».

Ο π. Νικόδημος Φαρμάκης δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η πρώτη μεγάλη χορηγία συμφωνήθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα που έλαβε εντολή από την Ιερά Σύνοδο και τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΚΥΟ να υλοποιήσει σχέδιο ανεύρεσης πόρων για την υποστήριξη της Πολιτείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι η χορηγία προήλθε από μια εταιρεία, της οποίας το τιμόνι κρατά ένας γνήσιος φιλέλληνας», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χορηγίες, καθώς η Γενική Διεύθυνση της ΕΚΥΟ, ενεργώντας κατ’ εντολή της Διοικούσας Επιτροπής, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα οι από 1ης Απριλίου αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη στήριξη της Πολιτείας στο έργο της αντιμετώπισης της πανδημίας, έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή σχέδιο εξεύρεσης πόρων, εξ ιδίων και μέσω χορηγιών είτε χρηματικών είτε σε είδος.

 

 

 

 

 

 

Share This