Την εκτίμησή του ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να επανεκκινήσει τον Μάιο, μετέφερε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών τω ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, παρά τις εκτιμήσεις πολλών ιατρών ειδικών που τονίζουν ότι τα μέτρα για το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την κοινωνική αποστασιοποίηση θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να νικηθεί ο κορονοϊός.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 15.000. Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο επικαλείται τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σύμφωνα με τα οποία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 σε όλη τη χώρα είναι περίπου 430.000 και από αυτά 15.774 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον θάνατο.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, αν πιστεύει ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να θέσει εκ νέου σε λειτουργία την αμερικανική οικονομία τον Μάιο, απάντησε καταφατικά.

 

Share This