Αναλυτικότεροι οι κοινωνικές ομάδες που χάνουν αναίτια το επίδομα των 800 ευρώ είναι :

  • Οι μακροχρόνια άνεργοι: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε επίπεδο τριμήνου , οι άνεργοι στο σύνολο της χώρας ανέρχονται σε 777.041 άτομα. Από αυτούς, το 73,6% ή 571.902 άτομα είναι μακροχρόνια άνεργοι, πάνω από 12 μήνες και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
  • Οι αγρότες: Οι επαγγελματίες αγρότες  ανέρχονται σε 329.497, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ. Με την προσθήκη και των συζύγων και των παιδιών που βοηθάνε στην παραγωγή, ο αριθμός τους ξεπερνά το 1 εκατ.  Ωστόσο, ας μείνουμε στον αριθμό που προκύπτει με βάση τις φορολογικές δηλώσεις, τους 329.497. Οι συγκεκριμένοι, παρότι πλήττονται καθώς έχει μειωθεί η ζήτηση για τα προϊόντα τους και δεν μπήκαν στον κατάλογο των δικαιούχων των 800 ευρώ.
  • Οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό: Πρόκειται για όσους περίμεναν να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια για να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά λόγω των λουκέτων, η έναρξη καθυστερεί επ΄ αόριστον και οι ίδιοι μένουν χωρίς εισοδήματα. Ταυτόχρονα, επειδή δεν δηλώθηκαν από τις επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνταν πέρυσι και θα προσλαμβάνονταν και φέτος, δεν λαμβάνουν το επίδομα των 800 ευρώ.
  • Οι συμβασιούχοι: Όσοι ήταν συμβασιούχοι και οι συμβάσεις τους έληξαν από τις 14 μέχρι τις 21 Μαρτίου, επίσης αποκλείονται από το επίδομα των 800 ευρώ.
Share This