Στους 90 ανέρχονται οι νεκροί από COVID-19 στην Ελλάδα, καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 4 νέοι θάνατοι. Το 75% των θανόντων είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε, επίσης, 56 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον στα  2011. Το 57% των κρουσμάτων είναι άνδρες, ενώ ως προς το ηλιακιακό φάσμα είπε πως το 30,8% των κρουσμάτων είναι μεταξύ 18 και 39 ετών. Το 45,2% είναι ηλικίας 40-64 ετών, ενώ 21,3% είναι άνω των 65 ετών. Όσον αφορά στα παιδιά, κάτω των 17 ετών καταγράφονται μόλις 53 περιστατικά.

77 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα με την διάμεση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη. 14 είναι οι γυναίκες και οι υπόλοιπο άνδρες.

15 ασθενείς έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας για τους Ρομά

Το μεσημέρι, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ως μέλος κλιμακίου βρέθηκε στη Λάρισα, όπου σε οικισμό Ρομά καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων. Με αφορμή την επίσκεψη αυτή αλλά και την παγκόσμια ημέρα Ρομα, που ήταν προχθές 8 Απριλίου, ο κ.Τσιόδρας ανέφερε: “χαιρετώ τους συμπολίτες μας στη Λάρισα που συναντήσαμε το μεσημέρι για την υπεύθυνη στάση που τηρούν και τους καλώ να συνεχίσουν την υπευθυνη στάση τους”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This