Πληρωμένες θα πρέπει να έχουν τις εισφορές του Ιανουαρίου 2020 οι ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να επωφεληθούν της έκπτωσης 25% στις εισφορές Φεβρουαρίου. Αυτό ξεκαθαρίζει Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση.

Η έκπτωση αυτή, η οποία έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση στα πλαίσια του όλου πακέτου στήριξης των επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού, αφορά το σύνολο των επαγγελματιών, είτε αυτοί έχουν κλείσει την επιχείρησή τους με κρατική εντολή, είτε ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους, είτε δεν έχουν κλείσει, ούτε πλήττονται.

Ειδικά, όμως, για τους επαγγελματίες που πλήττονται ή έχουν κλείσει, δίνεται εναλλακτικά της έκπτωσης 25% η δυνατότητα της πληρωμής των εισφορών του Φεβρουαρίου, όπως και του Μαρτίου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε 4 ισόποσες δόσεις. Κατ’ άλλα, η Υπουργική Απόφαση Βρούτση ξεκαθαρίζει πως η έκπτωση 25% είναι προαιρετική, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να καταβάλουν το 100% των εισφορών τους, καθώς η μείωσή τους θα ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό των μελλοντικών συντάξιμων υποδοχών.

Share This